Media Campus NL
Media

We helpen je graag verder

E-mailadres

info@mediacampus.nl

Eventspace

Media Park
Joop van Den Endeplein 9
1217 WJ Hilversum

Bezoekadres

Media Park, Gateway C
Koos Postemalaan 2
1217 ZC Hilversum

Bekijk op kaart
Select
Language
Campus

Talentontwikkeling

Verbinding tussen talent en bedrijven

Meer dan duizend studenten volgen een mediaopleiding op de Media Campus en zijn dagelijks op het Media Park te vinden. Als Media Campus NL vinden we het belangrijk om talentontwikkeling te stimuleren. Hieronder een overzicht van de aanwezige kennisinstellingen en opleidingen.

Leren en studeren

De aanwezigheid van opleidingen helpen de verbinding te maken tussen talent en bedrijven. Scholen vinden het belangrijk om het mediaonderwijs zo dicht mogelijk bij te praktijk te brengen. Vanuit onder meer Media Campus NL zijn er samenwerkingen met vele andere onderwijs- en kennisinstellingen. Het Media Park heeft de ambitie om de aanwezigheid van kennisinstellingen verder uit te breiden.

Mbo College Hilversum - Media Studies

Sinds 2022 zijn alle media-opleidingen van het MBO College Hilversum gevestigd op het Media Park. Er zijn vier richtingen waar jong talent wordt klaargestoomd voor een baan in het werkveld:

Audiovisueel: Opleidingen waarbij je leert over beeld en geluid opnemen, verwerken en maken. Bij deze richting kun je je specialiseren in: AV-Technicus, Camera Operator, Editor en Video Content Creator.

Mediaproductie: Je leert te plannen en te organiseren om content voor radio, tv en social media mogelijk te maken. Bij deze richting kun je je specialiseren in: Producer Online Media, Producer Radio, Producer Evenementen en Producer Televisie.

Podium- en Evenementen Techniek: Je leert om veilig en precies installaties op te bouwen en af te breken voor grote evenementen. Bij deze richting kun je je specialiseren in: Allround Evenemententechnicus, Geluidstechnicus, Lichttechnicusen Podium en Evenemententechnicus.

Mediavormgeving: Je leert om vormtaal te beheersen en toe te passen in verschillende soorten media. Bij deze richting kun je je specialiseren in: Motion Graphic Designer, 3D Designer, Social Media Designer en Immersive Designer.

Meer informatie
Hogeschool Utrecht - Immersive Design

De Hogeschool Utrecht heeft sinds 2023 een vaste uitvalsbasis op het Media Park. Derdejaars studenten van de opleiding Communicatie- en Multimedia Design (CMD), volgen hier de specialisatie Immersive Design. Ze leren hier verhaalgestuurde media ontwerpen, waarin het publiek wordt ondergedompeld in een fictieve wereld en een verhaal als het ware zelf beleeft.

Door immersieve (verhaal)technieken te combineren met de juiste technologieën en media, kan je de impact van een verhaal en de emotionele betrokkenheid daarbij vergroten. Op deze manier kun je een krachtige (communicatie)boodschap overbrengen. Dit kan met diverse media, waaronder audio, interactieve media, (openbare) omgevingen, film, virtual reality en augmented reality.

De studenten werken aan immersieve ontwerpvraagstukken uit het werkveld, onder meer van mediabedrijven, omroepen, lectoraten en culturele instellingen.

Meer informatie
Beroepshavo

Beroepshavo is de ideale schakel tussen het vmbo en hbo. Studenten werken hier aan skills die ze nodig hebben op het hbo of op de arbeidsmarkt. Bij de Beroepshavo krijg je de tijd om te ontdekken waar je kracht ligt. Er zijn twee studierichtingen:

Marketing & Communication Specialist: Je leert vanuit een inspirerende omgeving projecten te begeleiden. Dit doe je samen met echte bedrijven. Je leert tijdens de opleiding hoe bedrijven doelen opstellen en hoe je die doelen behaalt met de juiste strategie. Door middel van Design Thinking leer je oplossingsgericht te werken. Je legt je ideeën vast in beeld en taal en presenteert ze overtuigend. Ook leer je scrummen. Dat is snel en flexibel samenwerken in een team door taken te verdelen en te bespreken wat er goed gaat. Hiermee leer je effectief plannen en samenwerken, net als op het hbo en in het bedrijfsleven.

Social Design: Je leert effectief samen te werken aan levensechte (en maatschappelijke relevante) projecten. Dit doe je op school en met echte bedrijven. Je gaat in gesprek over actuele thema’s en bekijkt problemen vanuit alle kanten. Hierbij zet je jouw creativiteit en oplossingsgerichtheid in om vraagstukken te begrijpen. Als ‘creatieve aanpakker’ werk je aan ontwerpen die de samenleving mooier maken. Je leert skills die belangrijk zijn op het hbo en in het bedrijfsleven.

Lees hier een interview met Jeroen Peters, docent Marketing & Communicatie op de Beroepshavo.

Meer informatie
XR Lab

XR lab is een samenwerking tussen onderwijs en bedrijven. Binnen XR lab werken studenten en docenten van het Mediacollege Amsterdam en het Grafisch Lyceum Utrecht samen met een breed netwerk van (media)bedrijven aan innovatieve en experimentele praktijkopdrachten.

Experimenteren

In het XR Lab wordt door middel van experimenten en het maken van prototypen onderzoek gedaan naar de toepassing van nieuwe immersieve mediatechnologieën en de toepassing ervan. De onderzoekers in het lab zijn technisch-creatieve juniors en seniors met een blik op de toekomst.

met XR

XR staat voor Extended Reality en omvat alle media ervaringen waarin de digitale en biologische realiteit worden gecombineerd: van Augmented Reality – een digitale laag over de realiteit – tot Virtual Reality – volledig ondergedompeld worden in een virtuele wereld.

met en voor bedrijven.

Het XR Lab is een innovatief erkend leerbedrijf waar op basis van echte praktijkopdrachten en met intensieve praktijkbegeleiding in scrumteams wordt samengewerkt met bedrijven. Partners zetten via het XR Lab innovatietrajecten en werkelijke bedrijfsopdrachten uit.

Meer informatie